PERIGUEUX.jpg

Périgueux

De stad Périgueux is ongeveer drie kwartier rijden. De klokkentoren van de Kathedraal van Saint Front dateert uit de 12e eeuw. Het oude centrum van Perigueux is beschermd stadsgezicht.

grotte+de+villars.jpg

Grottentocht

Grotte de Villars is in 1953 ontdekt, bevat 13 kilometer gangen en zalen met oude muurschilderingen. De grot is ongeveer 25 kilometer rijden.

ST-JEAN-DE-COLE.jpg

Saint Jean de Colle

“Un des plus beaux villages de France” is het middeleeuwse dorpje Saint Jean de Colle,  17 kilometer van Gengiraud. Met een kasteel uit de 12de eeuw en een Romaans-Byzantijnse kerk.

 
rouffiac-plage-3.jpg

Recreatiemeer Rouffiac

Het recreatiemeer Rouffiac, op 19 kilometer rijden van Gengiraud, biedt niet alleen de mogelijkheid om te zwemmen en zonnen, maar ook klimmen, waterskiën, windsurfen en waterfietsen behoort tot de mogelijkheden.

 
truffel.jpg

Truffels

Onderweg van Gengiraud naar Périgueux komt u langs Sorges, hèt truffelcentrum van de Dordogne. Hier bevindt zich het ecomusée gewijd aan dit onderwerp.

sarrazac.jpg

Sarrazac

Op 1,5 kilometer bevindt zich het dorpje Sarrazac met een klein kruidenierszaakje(La Sarrazacoise) en zelfs een bierbrouwerij(Brasserie Champdoré). Restaurant Chez Marie is alleen tijdens de lunch geopend. In het kerkje worden in de zomer regelmatig concerten gegeven.

Hautefort.png

Château de Hautefort

Het kasteel dateert uit de 10e eeuw en er zijn in het verleden menig veldslagen uitgevochten. Het kasteel staat bekend als onoverwinnelijk en ligt op het hoogste punt van het dorp. Om het kasteel hen bevindt zich een prachtige formele tuin. In het kasteel zelf is een museum ‘Musee de la medicine’ gewijd aan geneeskunde door de jaren heen met de nadruk op de 16de eeuw tot de vorige eeuw.

 
NX-23522.jpg

Kajakken

In de 9e eeuw stichtte Karel de Grote de Benedictijner abdij in Brantome. De stad is prachtig gelegen in het groen in een bocht van de rivier de Dronne, de grootste rivier in dit gebied. Brantome is het ideale startpunt van verschillende kanotochten, maar vergeet niet op tijd een kano te reserveren. Het is druk in de zomer. Op 38 kilometer van Gengiraud.

jumilhac+le+Grand.jpg

Jummilac le Grand

Op 10 kilometer rijden bevindt zich het dorpje Jummilac le Grand met het gelijknamige kasteel, al 800 jaar van dezelfde familie.

vide grenier.jpg

Vide grenier

Ieder weekend is er wel ergens in de buurt wel een rommelmarkt.

 
nantheuil meertje.jpg

Plan d’eau de Nantheuil

Een stuwmeertje waar je heerlijk in kan zwemmen nog geen 15 minuten rijden van Gengiraud. Het plaatsje Nantheuil is een pittoresk dorpje met een romaanse kerk. Er is een etens stand aanwezig aan het meer waar je ijsjes kan kopen en friet. Er zijn ook toiletten aanwezig op het terrein.

 
limoges-gare-des-bénédictins-photo-thanks-to-wikipedia-user-babsy.jpg

Limoges

Limoges, de hoofdstad van Limousin, staat bekend om haar porselein, de gotische Saint-Etiennekathedraal én het mooiste station van Frankrijk. Bezoek het porseleinmuseum of wandel door de oude binnenstad. Van Gengiraud is het 60 kilometer naar Limoges.

 
markt+thiviers (1).jpg

Thiviers

Het dichtstbijzijnde stadje, op 10 kilometer rijden, is Thiviers. Iedere zaterdagochtend is hier de streekmarkt met lokale producten.

Oradour-sur-Glane.jpg

Oradour-sur-Glane

Op 10 juni 1944 richtte de Duitse bezetter een bloedbad aan in Oradour-sur-Glane. Slechts 6 van de bijna 650 inwoners overleefden de vergelding. Na de oorlog is het dorp als herdenkingsplek in ere behouden, sinds enkele jaren is er ook een bezoekerscentrum

folder+escargot.jpg

“L’Escargot du Périgord”

Ze staan bekend in de regio als een echte delicatesse l’Escargot. Deze slakkenboerderij geeft alleen rondleidingen in het franse. Daarnaast staat ze met hun producten op de markt in Thiviers op zaterdag mocht je enkel willen proeven.