Gengiraud

Een oase van rust en natuur, in het heuvellandschap van de Dordogne. Het gehucht Gengiraud ligt ln een dal, aan het einde van een doodlopende weg. Door de lokale bevolking geroemd om de rust, ‘la tranquilité’. Rond de statige kastanjeboom en oude waterput staan verschillende gebouwen: huis La Principale, huisje Le Lavaud, een schildersatelier en een grote schuur. Daaromheen een ruime tuin, omringd door riviertje Le Lavaud. Voor zover u kunt zien, zijn er geen huizen te bekennen, enkel bomen, weilanden en akkers.

Gengiraud is in zijn geheel te huur. De huizen La Principale en Le Lavaud zijn ook afzonderlijk te huur.


Maison La Principale

La Principale, een oude boerderij, is ruim 200 jaar oud. In de woonkamer bevindt zich een grote open haard, in de woonkeuken een houtkachel. Het huis bevat drie slaapkamers en een badkamer. Het terras aan de keuken geeft zicht op het weiland en biedt toegang tot de tuin.

Maison Le Lavaud

Le Lavaud diende ruim 300 jaar geleden als lakenspinnerij. De woonkeuken met houtkachel biedt uitzicht op het riviertje. In het huisje bevindt zich een slaapkamer en badkamer. Naast het huisje aan het terras liggen nog twee slaapkamers.

 

L’Atelier

Schildersezels, verf en pigment van verschillende kunstenaars uit de familie hebben een plaats gevonden in het atelier. Het atelier kijkt uit op de tuin en het riviertje. Naast het atelier is een extra badkamer.


Le Jardin

Afhankelijk van het seizoen kunt u plukken van de diverse fruit- en notenbomen in de tuin. Tussen de bomen hangen verschillende hangmatten. Het riviertje is in de zomer zeer verfrissend. Voor de kinderen is er een trampoline in de tuin.

La Grange

De 19e eeuwse schuur bood plek aan 14 koeien, een voor die tijd aanzienlijk aantal.  Nu is het in de zomer een heerlijke, schaduwrijke plek met een klimtouw en rekstok voor de kinderen. Naast de schuur is de parkeerplaats.

De omgeving

Gengiraud ligt in het noorden van de Dordogne, in de Périgord Vert. Limoges en Perigeux liggen binnen één uur rijden. Omliggende dorpen houden hun weekmarkten, waar lokale producten te koop zijn. Ook met kinderen zijn er in de omgeving diverse uitstapjes mogelijk.